fbpx

Chocolademousse dag

On 3 april 2019

Vandaag 3 april is het de dag van de chocolademousse. De echte chocoladeliefhebbers zijn er waarschijnlijk wel van op de hoogte. Het is een extra goede reden om vandaag heerlijke chocolademousse te eten! Wie wil dat nou niet? Voor deze dag heeft Brigit, de kok van De Remise, haar recept in de blog uitgewerkt. De chocolademousse is ontstaan in Frankrijk. Inmiddels is het dessert zo populair geworden dat er zelfs een dag van de chocolademousse is. Ben je benieuwd naar het receptie van Brigit dat wij serveren? Lees dan verder!

Hoe maak je chocolademousse?

Benodigdheden:

150 g pure chocolade 

2 middelgrote eieren.

200 ml verse slagroom.

25 g witte basterdsuiker.

Pure chocola om chocolademousse te maken - De Remise

Werkwijze:

  1. Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water. Roer af en toe. Neem de kom van de pan.
  2. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt. Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
  3. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.
  4. Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.
  5. Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Variatie tip:

Je kan de chocolademousse een andere dimensie geven.
Voeg 50 ml Amaretto toe en bestrooi met geschaafde witte chocolade of gebrande amandelen. En je hebt zo weer een andere smaak chocolademousse. Voor in het restaurant gebruik ik natuurlijk iedere keer andere variaties om het dessert toch anders en vernieuwd te houden.

Chocolademousse dessert De Remise - chocoalde mousse, vanille ijs met nootjes en amandel en spekkoek

Dessert in De Remise

Dit seizoen zal het dessert zeker een paar keer op het weekmenu staan. Wie houdt er nu niet van zo’n lekker dessert? Ik zou zeggen kom het gezellig proeven!

Zelf vind ik het erg leuk om de chocolademousse in een glas te serveren of bijvoorbeeld in een dessert trio waarin de mousse een onderdeel is. Met daarop een grote toef slagroom of chocolade crunch voor de bite . Als je het zo geserveerd krijgt loopt het water je al in de mond.

Geniet ervan als jullie dit dessert ook thuis gaan maken!

Groetjes,

Brigit

Comments are closed.